Login

UPlanners zet Texel op zijn kop!

03 september 2019

Hoe het UPlanners verging op Texel volgens onze eigen Rick Bergkamp…

Allereerst, wat een top weekend en wat een TOP TEAM! Het weekend van 26 t/m 28 juli zijn we met UPlanners weggeweest naar Texel! Voor de meeste collega’s geldt, dat we elkaar weinig zien omdat we allemaal bij verschillende klanten zitten. Buiten de UPlanners activiteiten om natuurlijk. Een weekend als dit is dan ook een uitgelezen kans om elkaar beter leren kennen en nieuwe collega’s te ontmoeten.

Alles tot in detail beschrijven zou een beetje te ver voeren, dus bij dezen een kleine samenvatting:

Bij aankomst in Den Helder worden handen geschud, knuffels gegeven en onze nieuwe collega’s welkom geheten. De zon schijnt en iedereen heeft er zin in. Zeker als de pretpakketten van dit weekend, met daarin een super soaker, cocktailshaker, zonnebril en limited edition UPlanners hoodie, worden uitgedeeld. Dat is alvast een goed begin.

Dat de boot naar Texel een half uur vertraging heeft (ja dat kan echt) mag de pret niet drukken. Uiteindelijk komen we er wel! We logeren in het Stayokay hostel in Den Burg, wat voor velen herinneringen terugbrengt aan de eerste keer alleen op vakantie. Met zijn vieren of vijven op een kamer en dan bepalen wie er in het stapelbed mag. Bij de kamerindeling is geen rekening gehouden met de snurkers onder ons, dus gedurende het weekend zijn sommige kamers ineens een stuk leger, omdat er op de gang geslapen wordt. Nadat iedereen zijn of haar bed gevonden heeft, de spullen in een hoek zijn gegooid en iedereen een beetje is opgefrist gaan we naar hét lokale bruine café in Den Burg, De Slock. De Texelaren kijken eerst nog even verschrikt op van zoveel vreemden in hun kroeg, maar al snel blijkt dat ook op Texel UPlanners snel contact maakt. Maar belangrijker nog is dat iedereen weer echt even met elkaar kan praten, wat uiteraard vergemakkelijkt wordt door het fijne Texelse bier.

Ondanks het ontbreken aan fitheid bij sommigen onder ons, wordt er de volgende dag strak om 08:00 ontbeten. Dat moet ook wel, want het wordt een dag met veel fietsen en wandelen door het mulle zand. Eerst fietsen we naar Oudeschild om daar een Tuk Tuk rally te doen! Het is even oefenen met schakelen en ook het kaartlezen valt nog niet altijd mee, maar uiteindelijk gaan alle Tuk Tuk’s op weg om via een leuke route de wat minder bekende kant van Oudeschild te leren kennen en ondertussen een vragenlijst in te vullen. Iedereen komt weer heelhuids aan bij het beginpunt en na een korte fietstocht terug naar de Stayokay maken we ons op voor een bezoekje aan de Koog.

Het fietsen naar De Koog valt voor sommigen nog niet mee en we komen erachter dat ook op Texel streng gecontroleerd wordt op appen op de fiets. Bij Paal 19 staat er een heerlijke, welverdiende lunch op ons te wachten, waarna we er weer tegenaan kunnen. Dit is ook wel nodig, want er staan een aantal uitdagende beach games op het programma. Dat het boven de 30 graden is helpt niet heel erg mee om fit en scherp te zijn. Gelukkig biedt de zee af en toe wat verkoeling. Ik was in de gelukkige positie om als enige man in een vrouwenteam terecht te komen, wat ook nog eens het sterkste team bleek te zijn. Soms zit alles gewoon mee….

We sluiten onze stranddag af bij Surfschool Foamball, waar een BBQ klaarstaat. Hier kwamen de cocktailshakers goed van pas, want Anouk had alle ingrediënten meegenomen om de lekkerste cocktails te maken. Tot zonsondergang zitten we op het strand. Rozig, vermoeid door de beach games en de vorige nacht nog in de benen, fietsen we terug naar het hostel. Vanaf dan is iedereen vrij om te doen wat ze willen. Sommigen halen nog wat slaap in, terwijl anderen de Slock nogmaals vereren met een bezoekje.

Ook zondagochtend weer 08:00 sharp aan het ontbijt. Met lichte tegenzin maken we nog een laatste strandwandeling bij de Slufter. We zijn begonnen op de kade in Den Helder als team en sluiten daar ook af als team. En wat een TOP TEAM hebben we!