Login

UPlanners on tour…in Kaprun

18 maart 2020

UPlanners on tour…naar Kaprun

Na een voorproefje in de sneeuwhal van Bottrop, waar sommige UPlanners voor het eerst van hun leven op ski’s stonden, was het tijd voor de volgende stap…de echte sneeuw in skiparadijs Kaprun!

De aftrap van het weekend begon al goed met een heerlijke Indische rijsttafel, verzorgd door onze Uplanner Laura (of moeten we zeggen met een helpende hand van de moeder van Laura ;)) op het UP Headquarter. In ieder geval met een goede bodem en dito humeur kon de reis naar Oostenrijk beginnen. De touringcar met chauffeurs met veel te droge humor zorgde meteen voor een goede sfeer, die ook hard nodig was om de vele uren in alle mogelijke slaaphoudingen door te komen. Na een aantal korte pitstops naderde zowel de nacht als de Oostenrijkse grens.

Na een lange regenachtige reis begroette Oostenrijk de bus uiteindelijk met een stralende zon, frisse lucht en witte bergen. Snel omkleden, deo opspuiten en skimateriaal passen en dan eindelijk…op naar de piste. “We gaan helemaal omhoog!” is de enthousiaste reactie van onze tot skileraar omgedoopte collega Mark. En zo gebeurt het ook. Eenmaal boven speelden hoogtevrees, slaaptekort en adrenaline een twijfelachtige rol. Dit was wel het moment om naar beneden te gaan en onze superkrachten te testen!

Lachend, gierend en brullend op de piste dalen de Uplanners uiteindelijk neer in de lokale après-ski bar. Schnitzel, Schiwasser en Aperol Spritz inclusief Oostenrijkse hits bleken een gouden combinatie voor de perfecte afsluiting van dag 1!

Dag twee start met een ontbijt met braadworsten voor de liefhebbers, waarna op de snowboards of ski’s genoten wordt van al het moois dat Kaprun te bieden heeft. We trotseren de mist en sneeuwstorm en genieten ‘s middags van een welverdiende lunch of verm

aken ons in de wellness van het hotel als de spieren daarom vragen. Ook nu wordt de kas van de après ski bar weer goed gespekt. Nooit g

eweten dat sommige van onze UPlanners over zoveel zangtalent beschikken. Om nog aar te

zwijgen over het spijker op z’n kop slaan.

Op de laatste dag bereikte het weekend het letterlijke hoogtepunt op 3029m. Vol trots werd de UPlanners vlag geplaatst en gefotografeerd. Kaprun zal weten dat UPlanners is langs geweest. Ook de rodelbaan bleef niet veilig voor een Uplanners invasie. En dan komt de onvermijdelijke terugreis naar Nederland. Er hangt een stille sfeer en niets lijkt meer op de uitgelatenheid van de heenreis. Mensen slapen en snurken, half hangend op nekkussentjes en onder dekentjes, dromend over ongetwijfeld alles wat de afgelopen dagen de revue is gepasseerd.

Eenmaal terug in ons koude kikkerlandje worden handen geschud, de laatste knuffels gegeven en mededelingen gedeeld. Het was een fantastische trip die we ons nog lang zullen heugen…